Goede voornemens: stoppen met roken

Stoppen met roken is altijd een goed idee, ongeacht de periode van het jaar. Maar hoe begin je eraan en welke rol kan je huisapotheker hierbij spelen? In deze blog wordt het allemaal duidelijk!

Stoppen met roken: ga voor gericht advies

Wil je nu echt stoppen met roken? Proficiat met je beslissing! Wist je dat je amper één dag na je laatste sigaret al evenveel zuurstof in je bloed hebt als iemand die niet rookt? En dat is nog maar het begin…

 

Je doet er goed aan om je rookstopplan niet alleen aan te vatten. Roep de hulp in van je huisarts of stap binnen bij je huisapotheker. Professionele behandeling verhoogt je kansen op succes. Het is uiterst belangrijk om niet alleen en onvoorbereid de tocht om te stoppen met roken te starten.

 

Je huisapotheker luistert eerst naar je persoonlijke situatie. Zo wordt het mogelijk om een begeleiding op maat aan te bieden. Je apotheker kan je ook altijd doorverwijzen naar een erkend tabakoloog.

Je huisapotheker helpt je gericht om te stoppen met roken.

Stoppen met roken: medicatie op maat

Behalve een reeks praktische tips, zoals het vastleggen van een stopdatum die bij je past, kun je bij je huisapotheker ook terecht voor medicatie om te stoppen met roken. Die weet perfect welk soort nicotinevervanger het best geschikt is voor jouw situatie. Zo ben je zeker van de beste begeleiding wanneer je beslist om te stoppen met roken. Je huisapotheker kan bepalen welke startdosis nodig is en je vervolgens begeleiden bij het afbouwen van de medicatie.

Je huisapotheker helpt je stoppen met roken

Ben je op zoek naar complete begeleiding om te stoppen met roken? Ga dan zeker eens langs in een van de apotheken van de Zorgplek. Als huisapothekers staan we je bij met raad. De Zorgplek is jouw ankerpunt voor begeleiding en staat garant voor het uitzoeken van de medicatie die jij nodig hebt om te stoppen met roken op een gebalanceerde en resultaatgerichte manier.

 

Meer weten over de mogelijkheden om te stoppen met roken via de Zorgplek? Neem dan snel contact met ons op!

Advies
+
5 tips om de examens goed door te komen
Lees meer >
+
Hoe vitamine D je door de winter helpt
Lees meer >
+
Hoe laat ik mijn kind een geneesmiddel nemen?
Lees meer >
Bekijk alle artikels
Kom langs bij de Zorgplek

Wees welkom in elk van onze apotheken in Wijgmaal voor gezondheidszorg op jouw maat!

Wijgmaal Dorp
Meer info
Wijgmaal Brug
Meer info